• 2020-07-20 22:01

Verdubbel je productiviteit in 7 stappen

Verdubbel je productiviteit in 7 stappen

Het is niet eenvoudig om continu even productief te zijn. De ene dag ben je productiever dan de ander. En op zulke dagen draait het niet alleen om jouw werkinstelling, maar spelen er ook andere elementen een rol. Je workload, hoe je je voelt en hoe interessant deze opdracht voor je is. Want ja, soms moet je ook opdrachten aannemen die wellicht iets minder in je straatje liggen. We helpen je om deze dagen door te komen. In 7 stappen kun jij jouw productiviteit al verdubbelen.

Stap 1: Begin met de beslissing

Kijk in de spiegel en zeg tegen je zelf: Vandaag ga ik veel doen, laat ik me niet afleiden en lever ik mooie resultaten. Zet je telefoon op stil en zet een goede playlist op. Werk je bijvoorbeeld thuis, laat ze thuis weten dat jij vandaag extra gefocust bezig bent én niet gestoord wilt worden.

Stap 2: Start met bepalen van resultaten die je wilt behalen

Kies bijvoorbeeld 3 acties waar jij je vandaag op wilt focussen en schrijf deze op. Je bent nog strategischer wanneer je dit niet in de ochtend, maar de avond ervoor al hebt bepaald. Je kunt dan direct starten, en wordt niet afgeleid door email of telefoontjes.

Stap 3: Wees realistisch

Je moet beginnen aan die opdracht waar je eigenlijk tegenop ziet. Verwacht dan niet dat je die vandaag in één keer kunt afronden.

Tip: breek je opdracht op in subtaken en bepaal aan welke van deze subtaken je vandaag werkt. Liever te weinig acties, die je ook echt afrondt, dan te veel die niet zijn afgerond. Het gevoel dat je krijgt als je iets wat je constant hebt uitgesteld van je to-do lijst afstreept stimuleert je om direct door te gaan met de volgende actie.

Stap 4: Begin de dag met datgene waar je het meest tegen opziet

Start met datgene wat jij tot nu hebt uitgesteld, terwijl je weet dat het moet gebeuren. Zoals je administratie. Als je je administratie dan van je to-do lijst kunt afstrepen voel jij je geweldig. Vaak ben je zo opgelucht dat je direct enthousiast verder gaat met de volgende klus.

Stap 5: Werk door totdat je ‘uit je flow’ raakt

Dit is het moment dat je ineens veel spelfouten maakt, je programma vast loopt of het schrijven ineens niet meer vloeit. Stop even en kom achter je bureau vandaan. "Have a break, have a Kitkat" of iets anders. Een korte pauze verhoogt je productiviteit veel meer dan achter elkaar door werken.

Stap 6: Lunch niet achter je laptop

Tijd voor een frisse neus. Ga een stukje fietsen of loop een blokje om. Zuurstof verhoogt jouw concentratie vermogen. Daarnaast zorgt een andere omgeving gegarandeerd voor een vers perspectief en nieuwe invalshoeken.

Stap 7: Drink heel véél water

Dus niet 1 of 2 glazen, maar zeker 1 tot 1.5 liter per dag. Het houdt je alert en zorgt voor een natuurlijk pauze moment.

Voor het artikel is gebruik gemaakt van de bron: NRC, 2018.

Social media expert

Ben je handig met social media? Je kan geld verdienen door simpele kleine advertenties voor bedrijven uit jouw buurt te runnen.

Social media masterclass
Vind Je Ideale Baan

Het geheim van je ideale baan is doen wat je echt wilt (je passies) - èn doen wat je goed kunt (je talenten). Vind jouw droombaan met dit handige e-book.

E-book downloaden

Verviervoudig je bezoekers met SEO

Goede vindbaarheid van je website is belangrijk om meer klanten te krijgen. Met deze cursus verviervoudig je met gemak het aantal klanten en je winst! 

SEO Cursus