• 2021-03-21 10:40

In 4 stappen geld verdienen met Upwork

In 4 stappen geld verdienen met Upwork

Geld verdienen willen we allemaal als freelancer. Allereerst omdat het een eerste levensbehoefte is, daarnaast vanwege de financiële verplichtingen die voldaan moeten worden. Naast je aanwezigheid op social media raad ik je aan om eens rond te neuzen op Upwork.

Upwork is een soort marktplaats voor freelancers. Het wereldwijde platform helpt freelancers van vele nationaliteiten een mooi portfolio op te bouwen. Upwork helpt freelancers aan schrijfopdrachten, vertaalopdrachten, graphic design en web development klusjes. Kortom, een ideale omgeving voor de uitwisseling van opdrachten tussen freelancers en opdrachtgevers.

Geld verdienen in 4 stappen

Neem eens een kijkje op de Upwork website om te bepalen of het gemiddelde uurtarief wat wordt aangeboden wel past in jouw straatje. Hieronder de 4 stappen om geld te verdienen met Upwork.

Stap 1: Maak een bescheiden, maar sterk profiel

Be humble, niemand anders bidt voor je succes dan jij. Als je jezelf neerzet als dé nieuwe Lionel Messi, dan verwacht je opdrachtgever geen Arjen Swinkels niveau. Wie? Ja precies. Met andere woorden, zorg voor een realistisch beeld van jouw kennis en ervaring. Lever wat je zegt te kunnen. Misschien overbodig om te melden, maar zorg voor een professionele profielfoto, een gedetailleerde omschrijving van jezelf en werkervaring. Zorg ook voor linkjes naar voorbeelden, zoals een website die jij hebt gemaakt of verwijs naar teksten die je hebt geschreven. Bepaal naar eigen inzicht jouw uurtarief, stel in hoeveel uur per week je beschikbaar bent voor opdrachten via Upwork. Na ongeveer 24 uur is je profiel goedgekeurd en kun je aan de slag.

Stap 2: Jij wilt die opdracht, hoe krijg je ‘m?

Een opdracht binnen hengelen die je echt leuk vindt is meer dan alleen lief lachen. Je moet moeite doen. Upworks werkt met Connects. Via Connects verstuur je het voorstel op met daarin een introductiebrief, het gewenste uurtarief, en antwoorden op de gestelde vragen vanuit de opdrachtgever. Als je wordt benaderd door een opdrachtgever ben je niet verplicht om Connects te gebruiken.

Voordat je ‘solliciteert’ voor een opdracht kijk dan eerst wie en wat je nieuwe opdrachtgever is en doet. Bekijk Google Nieuws of je opdrachtgever negatief in het nieuws is gekomen en vraag je af of je dit belemmert. Is het antwoord ‘ja’, zoek dan verder naar een andere opdracht. Upwork werkt met een beoordelingssysteem voor zowel opdrachtgevers als freelancers. Hoe hoger het aantal sterren, hoe hoger het vertrouwen. De Succes Score op jouw profiel is het percentage van het aantal voltooide succesvolle opdrachten. Aan de hand van deze scores bepalen jij en de opdrachtgever of jullie met elkaar zaken gaan doen.

Stap 3: Upwork verdient zelf ook dus vraag genoeg

Upwork is niet gratis. Van de eerste $500 die je verdient draag je $100 af aan Upwork. Zodra je meer dan $500 hebt verdiend met opdrachten via Upworks draag je 10% af. Totdat je in totaal $10.000 hebt verdiend via Upwork blijft dit percentage gelden. Na $10.000 draag je 5% af. Dat is nogal wat. Maar dat is de prijs die je betaalt. Daar krijg je wel een enorm netwerk van mogelijke opdrachtgevers voor terug.

Je bepaalt zelf of je per uur of per vast bedrag krijgt uitbetaald. Over de hoogte van de bedragen onderhandel je net zo lang totdat het voor jullie beiden op het meest gewenste bedrag oplevert. Tip: een tarief per uur zorgt voor wat minder redigeer-werk nadat je een tekst hebt opgeleverd. Een afgesproken vast bedrag wil nog weleens zorgen voor een opdrachtgever die denkt dat 14 redigeer-rondes normaal zijn. Ook als de originele opdracht heel anders is geworden na redigeer-ronde 3.

Als je samen afspreekt dat er per uur wordt betaald maak je gebruik van de functie Work Diary. Hiermee registreer je simpel wanneer je werkt, hoe lang je werkt en waaraan. Superhandig! De tool monitort de activiteit op je scherm, dus simpelweg de teller aanzetten en niks doen kan niet. Je kunt de uren ook handmatig invoeren overigens. Maar als je werkt met de Work Diary functie bouw je krediet op voor de service Hourly Protection. Deze functie beschermt je als freelancer, je krijgt altijd uitbetaald ook als de opdrachtgever weigert. Een vast tarief voor een opdracht wordt in de regel gekoppeld aan Milestones waarmee de voortgang van een project wordt gemeten.

Stap 4: Uitbetaald krijgen

Stel je hebt afgelopen week 10 uur gewerkt aan een opdracht waarvoor je per uur wordt betaald. Nadat de opdrachtgever gezien heeft dat het goed zit, krijg je na 10 dagen uitbetaald. Hoe dan? Dat bepaal je zelf, maar dat kan via een directe bankoverschrijving of via PayPal.

Als een project eerder wordt afgebroken beschermt Hourly Protection je als freelancer in het geval van een uurtarief. De opgeleverde Milestones hebben een vergelijkbare functie bij een vast bedrag. Upwork garandeert als het ware dat je wordt uitbetaald als de opdrachtgever onterecht zijn centjes in zijn zak wil houden.

Al met al lijkt Upwork vooral handig voor freelancers die niet alleen gebonden zijn aan de Nederlandse markt. Een freelance voetbaltrainer is beter af op andere netwerksites bijvoorbeeld, maar voor de freelance webdeveloper is Upwork een aanrader. Het is vooral een handige aanvulling voor freelancers die actief zijn in de internationale markt.

Voor het nieuwsbericht is gebruik gemaakt van de bron: Nasdaq, 4 oktober 2017.

Start met Affiliate Marketing

Producten verkopen zonder eigen voorraad of klanten? Het is mogelijk als affiliate. Enige wat je nodig hebt is een website, social media profiel of nieuwsbrief.

Affiliate Marketing Revolutie

Start een winstgevende webshop

Verkoop producten via je eigen webshop of met een beetje hulp van het Bol.com partnerplatform, op de automatische piloot winstgevend.

Winstgevende webshop maken
Start met bloggen

Wist je dat je met bloggen een groot publiek kan trekken? Dat levert je misschien die droombaan op of een goede deal met een publisher.

Ik wil bloggen

Of lees direct blog geheimen