• 2021-05-01 12:52

Flexipreneur gelukkiger dan werknemer in loondienst

Flexipreneur gelukkiger dan werknemer in loondienst

Uit onderzoek blijkt dat flexipreneurs veel gelukkiger zijn dan werknemers in loondienst. Dat is naar voren gekomen in een recent onderzoek van PanelWizard. Fulltime zelfstandigen beoordelen hun werksituatie gemiddeld met een 7,9. Een derde geeft zelfs een 9 of hoger. Welk cijfer geef jij je werksituatie?

Zelfstandige gelukkiger op alle fronten

Ruim 1.000 zelfstandigen en werknemers in loondienst hebben meegewerkt aan het onderzoek. Zelfstandigen laten zien op alle onderdelen tevredener te zijn met hun werksituatie:

  • Zelfstandigen zeggen vaker gelukkig te zijn met hun werk (85% tegenover 71%)
  • Beleven vaker dagelijks plezier (83% tegenover 74%)
  • Ervaren minder stress (28% tegenover 39%)
  • Zijn trotser op het werk dat zij doen (86% tegenover 39%)

Overall beoordelen ze hun werksituatie dan ook met een 7,9 tegenover een gemiddeld rapportcijfer van een 7,4 van werknemers in loondienst.

In dienstverband gaan? Nooit.

De cijfers laten daarnaast zien dat 81% het onwaarschijnlijk acht ooit weer terug te gaan in dienstverband. Kan ik mij helemaal in vinden, vind je ook niet? Nog eens 13% van de werknemers in loondienst overweegt serieus een stap naar het zelfstandig ondernemerschap.

Zelfstandigen hebben droombaan al gevonden

Hoewel zelfstandigen minder vakantiedagen nemen dan werknemers in loondienst, geeft ruim 55% aan een droombaan te hebben. Bij werknemers in loondienst is dit slechts 32%. De liefde voor het vak, de uitdaging en het beter kunnen combineren van werk en prive worden door ongeveer een kwart van de zelfstandigen als andere redenen genoemd om als zelfstandige aan de slag te gaan.

Voor dit artikel is gebruikgemaakt van de volgende bron: Metronieuws, 3 mei 2018.

Word de beste versie van jezelf

Als je meer wilt bereiken in het leven heb je daarvoor een goede mindset nodig. Als je meer wilt halen uit het leven, is het mogelijk de 'winnaar' mindset aan te leren.

Verbeter je mindset

Start met beleggen in crypto's

Klinkt eng en dat is het (soms) ook, maar je kunt er flink geld mee verdienen (ook terwijl je slaapt). Vertienvoudig je inleg met gemak!

Crypto Masterclass

Of volg de gratis Bitcoin training

Vind Je Ideale Baan

Het geheim van je ideale baan is doen wat je echt wilt (je passies) - èn doen wat je goed kunt (je talenten). Vind jouw droombaan met dit handige e-book.

E-book downloaden